Luleå 31/5

Hade sett fram emot den här helgen länge nu och var super taggad men istället går vi in på banan och gör våran sämsta start någonsin. Utesluten på hinder nummer 2 vilket inte alls är likt Jack. Eftersom jag tävlar i lag så fick jag gå in och rida omhoppning ändå. Vi tog oss runt den men med fel. Laget tog i alla fall hem första platsen och vi ligger bra till inför finalen.. Suget i Jack som han brukar ha finns inte och strök mig från LCn + morgondagens två klasser.. Banan var dock mjuk, lerig, blöt och han har fått tre tramp på bakbenen och i karleden som så det är svårt att veta vad det beror på, om det är det eller något annat. Man kan väl hoppas att det var trampen som störde han på något sätt då han sparkade väldigt mycket med bakbenen lite till och från.
 
Hoppas bara inte att det är någonting allvarligt! 
 
Snygg är han ju i alla fall! ♥

Fix inför morgondagen ✔️

Idag har jag hunnit med en hel del saker faktiskt, vilket var planen också eftersom det är tävling imorgon och på söndag. Ska försöka kortfatta detta inlägget litegrann då det blir mobilblogg nu ikväll, sen måste jag orka upp imorgon kvart över fem då klockan kommer att ringa! ;)
 
Idag var vi en sväng hos några och hälsade på en liten och otroligt söt hundvalp. Vi har även varit på Hööks där jag köpte schampo och ett tredelat bett som jag ska testa att ha på Jack nu i helgen. Även en storlek mindre än de tvådelade betten han har, ja ett mer passande bett kan jag då säga! Prövade att rida honom med det idag så kommer att köra på det + micklem träns imorgon ialf. Har även duschat honom idag vilket han inte alls tyckte om + knoppat manen. Sen fick han stanna inne i boxen med ett gosigt fleecetäcke med hals och stalltäcke på sig istället för att gå ut i regnet igen. Har även putsat all utrustning och packat allt i stallet + putsat och packat det som ska med här hemma. Även hunnit med att fara in till stan och köpt glass nu under kvällskvisten, mysig uppladdning inför imorgon! Är super taggad inför imorgon iväg hoppas på att Jack också är det! Nej nu ska jag sova så jag orkar upp, godnatt!

Första gången med Micklem träns...

Oh my god säger jag bara. Jag fick pröva micklem träns på Jack idag för första gången. Började rida honom i skritt och trav på rakt spår, volter och serpentinbågar. Så fort jag kortade tyglarna gick han i en stadig form och avslappnad var han, frustade en massa. Galopperade honom även i båda varven och även där kändes han som en dröm. Sen skulle jag ju hoppa och började med ett räcke på 70cm som jag rullade på ett par gånger, sen hoppade jag en oxer och även någon omhoppningssväng med två hinder. Hoppade som max 90cm idag och det var på räcket, sen avslutade jag med att hoppa ett litet enkelt kryss. Han hade bra flyt för det mesta, hoppade fint och sög tag mot hinderna. Så himla glad och nöjd, idag var han guldvärd ♥
 
Imorgon blir det skritta och jogga honom litegrann bara så att han får röra på musklerna efter idag då det blev ett ordentligt pass. Sen är det hopptävling i Luleå på lördag & söndag och som jag känner nu är jag otroligt taggad!